octombrie, 2018

13oct8:00 pm9:00 pmWalden8:00 pm - 9:00 pm Producător: Asociația Colectiv A Regia: Ludomir Franczak

Limba

engleză

Producător

Asociația Colectiv A

Synopsis

WALDEN este un iaz în mijlocul unei păduri lângă care Henry David Thoreau și-a construit cabana și în care s-a mutat pe 4 iulie, 1845, și unde a trăit singur pentru următorii doi ani. În spectacol, devine un simbol al unui loc de izolare, și evadare de la realitatea copleșitoare.

Walden este o poveste despre autonomie și despre necesitatea unei abordări conștiente asupra naturii, a statului și a civilizației. De asemenea, atrage atenția asupra ascultării sensibile a lumii.

Spectacolul, bazat pe romanul de Henry Thoreau, și care, de asemenea, trimita la tratatul său despre „Nesupunerea Civilă”, este inspirat de convențiile teatrului într-o cutie a secolului XIX, extins cu un plan performativ, în direct. În același timp, funcționează cu mijloace moderne ce întrec granițele artelor teatrale, vizuale și sonore. Imaginea rămâne statică, precum în dioramele secolului al 19-lea, devenind un fel de ilustrație pentru acțiunea ce are loc în straturile de sunet, parțial pre-înregistrate și parțial create în direct.

Walden este un roman relevant lumii noastre contemporane, iar gândurile lui Thoreau par să fie un remediu universal pentru realitatea noastră. Ritmul scenelor individuale, atmosfera visătoare, cu contrast simultan de imagine și text, creeaza – ca în diorame – sentimentul integralității mesajului și a realismului. În același timp nu este realismul acestei lumi – prezentând o imagine utopică care are șansa să ne mulțumească în mintea noastră.

Voce: Emil Franczak Producția
Producție audio: Marcin Dymiter

Impresii despre spectacol

Nu există impresii despre acest spectacol

X
X