martie, 2019

Eveniment repetitiv

30mart7:00 pm10:00 pmLÉGY JÓ MINDHALÁLIG | FII BUN PÂNĂ LA MOARTE7:00 pm - 10:00 pm Producător: Teatrul Maghiar de Stat / Kolozsvári Állami Magyar Színház Regia: Béres László Autor: Zsigmond Móricz – Tibor Kocsák – Tibor Miklós

Limba

Spectacol în limba maghiară cu supratitrare în limba română.

Producător

Teatrul Maghiar de Stat / Kolozsvári Állami Magyar Színházoffice@huntheater.ro Str. Emil Isac nr. 26-28, Cluj Napoca

Synopsis

Romanul Fii bun până la moarte este cunoscut de multă lume, iar tragedia micuțului Misi Nyilas, a pachetului său și a biletului pierdut este familiară multor cititori. Pentru mine, Fii bun… este un slogan pe care îl folosim azi ca pe o banală evidență căreia nu-i atribuim niciun sens profund, prin urmare nici nu încercăm să trecem de pura evidență. Cred că a fi bun este sinonim cu a fi cinstit, a te strădui să fii onest, să rămâi tu însuți în orice circumstanţă, atât la nivelul faptelor cât și al așteptărilor.

Légy jó mindhalálig története sokak számára ismeretes, mert hát ki ne ismerné a pakk, az elveszett kontó, a kis Nyilas Misi sajátos tragédiáját. Számomra a légy jó egy jelige, amit hajlamosak vagyunk manapság már elcsépelt evidenciaként használni, nem tulajdonítva annak mögöttes tartalmat és így nem is keresve azt. Úgy gondolom, jónak lenni egyenlő a becsületességgel, és az arra való törekvéssel. A rendszerek, az elvárások ellenére mindig és mindenkoron megmaradni önmagunknak. Nem szól ez a darab másról, mint hűnek lenni önmagunkhoz.

Bilet / rezervări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
X