iunie, 2019

27iun8:00 pm9:20 pmRecomandateC’est bon • E ok • Rendben • This is just a story8:00 pm - 9:20 pm Producător: Asociația Colectiv A Regia: Julien Daillère Autor: Julien Daillère

Limba

Bilingv RO / FR

Producător

Asociația Colectiv A

Synopsis

This is just a story se prezintă ca un teatru sărac din zilele noastre, combinând lumina smartphone-ului și sunetul drâmbelor de bambus. În acest spectacol caustic și poetic, relația cu publicul este construită cu umor: un act de echilibristică între stand-up și șamanism.

This is just a story explorează dimensiunea fictivă a ceea ce este prezentat ca adevăr.

De ce sunt bărbații diferiți de femei? Ce ne așteptăm de la roboți și oameni pentru societatea de mâine? De ce oaia arată atât de ciudată în faimoasa baladă a Mioriţei?

Trecerea de la o limbă la alta, între franceză și română, va permite transmiterea unei versiuni inteligibile a spectacolului pentru fiecare persoană care vorbește cel puțin una dintre aceste două limbi. Aceast procedeu va crea un spațiu de îndoială și, prin urmare, de imaginație. De asemena, el va încuraja interpretarea altor semne pentru a scăpa de o înțelegere pur intelectuală: o poveste nu este niciodată înțeleasă, este întotdeauna re-inventată.

 

Despre artist
Julien Daillère se îndrăgostește ușor de o țară când învață o limbă și descoperă într-o anumită cultură felul în care personalitatea lui se exprimă diferit. A fost cazul când a ajuns la Târgu Mureș pentru un doctorat la Universitatea de Arte. Pentru că face 40 de ani în mai și avea nevoie de un motiv ca să revină și să facă chef la Cluj, a creat un spectacol bilingv ro/fr.

Detalii: http://www.julien-daillere.com/ro/portfolio/cest-bon-e-ok-ez-jo-this-is-just-a-story-ro/

Munca de creație la “This is just a story” a început în aprilie 2018, cu participarea lui Julien Daillère la sesiunile FMR organizate de asociația Colectiv A la Fabrica de Pensule.
Evenimentul face parte din proiectul Reform to Perform – modele de practici teatrale pentru artiști emergenți și public.

Bilet / rezervări

Rezervări aici: http://bit.ly/ThisIsJustAStory

Impresii despre spectacol

Nu există impresii despre acest spectacol

X
X