octombrie, 2018

31oct8:00 pm9:30 pmÎn numele Tatăluiproiect East by East8:00 pm - 9:30 pm Regia: Robert Bălan De: Elena Vlădăreanu

Limba

română, cu supratitrare în engleză

Synopsis

A vorbi despre religie într-un moment în care a fi religios înseamnă a susține o agendă

politică este un act de curaj. Chiar dacă ai libertatea să refuzi orice religie sau ești o persoană religioasă, la un moment dat cineva va decide și va vorbi în numele tău.

„În numele Tatălui” este despre oameni și povești personale, despre cum un mediu religios interferează cu viața intimă, socială sau profesională. A împacheta confesiuni, opinii și amintiri ale unei vieți activ religioase, cu lucrurile bune și rele, într-un spectacol de teatru este o ocazie de a reinstala religia ca parte esențială a vieții private, și, de asemenea, o invitație la dezbatere.

Spectacolul constă într-o serie de șase monologuri și alte scene bazate în totalitate pe interviuri cu diferiți oameni pe subiectul unei copilării religioase și efectele sale la maturitate.

Spectacol recomandat 16+

documentare si text: Elena Vlădăreanu
cu: Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ozana Oancea
scenografie: Elisabeta Gëdo

_____________________________

Robert Bălan este regizor de teatru, performer, fost jurnalist cultural. Multe dintre spectacolele sale sunt rezultatul colaborării cu scriitoarea Elena Vlădăreanu: „În numele Tatălui ” (Art No More/ Tranzit.ro București – 2018), „Identic natural” (Art No More/ART HUB București – 2017), „O viață sigură” (Teatrul Național Târgu Mureș -2016) ,”Habemus bebe” (Art No More/WASP București – 2014), „Prințesele spion” (Teatrul Gong Sibiu – 2014). Art No More, asociația pe care o conduce, propune proiecte care pun în discuție teme nu foarte des abordate în spațiul cultural, dar și forme artistice diverse: teatru pentru copii, performance, instalație, spectacole bazate pe texte neteatrale. Ca performer lucrează, mai ales, cu date autobiografice: „Momentul perfect” (2018), „sfârșit. work în progress ” (2013), „bălan.unu” (2009). 

Elena Vlădăreanu este scriitoare și jurnalistă. A publicat mai multe volume de poezie, cel mai recent dintre ele fiind „Bani. Muncă. Timp liber” (Nemira, 2017). În domeniul performativ, lucrează împreună cu Robert Bălan, au semnat de-a lungul timpului mai multe spectacole, din care face parte și „În numele Tatălui” (Art No More, 2018).

„În numele Tatălui” face parte din proiectul de cercetare „Teatru intim”, inițiat de Robert Bălan și Elena Vlădăreanu prin Asociația Art No More.

__________________________________________

Prin „East by East – o perspectivă performativă„ ne-am propus să invităm și să prezentăm spectacole reprezentative produse de companii independente, artiști tineri care vin din medii diferite, dar și artiști consacrați care sunt relevanți pentru scena contemporană de artele spectacolului din Europa de Est. Programul de spectacole va include o diversitate cât mai mare de tipuri de producții, abordări artistice ale tematicilor propuse, cu o puternică componentă socială, politică și critică.

Bilet / rezervări

Impresii despre spectacol

Nu există impresii despre acest spectacol

X
X