iunie, 2018

07iun9:00 pm11:00 pmBarbă Albastră de Dea Loher | Galactoria9:00 pm - 11:00 pm Producător: Galactoria. Găzduit de Fabrica de Pensule Regia: Iana Oprișa De: Dea Loher

Limba

română

Producător

Galactoria. Găzduit de Fabrica de Pensule

Synopsis

”Barbă Albastră” urmărește poveștile de dragoste pe care Heinrich Blaubart, varianta contemporană a baronului din basmul original, le trăiește de-a lungul vieții. Blaubart întâlnește și ucide pe rând șase femei, tot atâtea ipostaze radicale ale iubirii. În felul său, e un autist pe care apropierea fizică îl sperie, incapabil să se descurce în complicatul mecanism al relațiilor sociale, dorindu-și însă răspunsuri la întrebările existențiale.

Cea de-a șaptea femeie, o oarbă în care Blaubart o vede pe dispăruta lui Iulia, aduce răspunsul și eliberarea: moartea lui Barbă Albastră însuși.

Montarea de față se bucură de o distribuție restrânsă față de ceea ce solicită în mod normal textul, urmărind astfel parcursul și perspectiva feminină deopotrivă cu cea masculină asupra evenimentelor. Astfel, Lilith (nume generic ales pentru întruchipările tuturor femeilor, inspirat de prima femeie-demon), reprezintă evoluția și stadiile prin care trece o femeie în aventura amoroasă de-a lungul vieții.

Facultatea de Teatru şi Televiziune, UBB Cluj, Galactoria 2018
în parteneriat cu Fabrica de Pensule, vă așteaptă la spectacolul ”Barbă albastră” de Dea Loher.
Clasa: Radu Nica, Viorica Varga
Cu: Vlad Marin și Corina Ciontu
Sunet și lumini: Cătălin Filip
_________________
Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Eveniment cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Bilet / rezervări

Intrarea liberă pe bază de rezervare: https://bit.ly/2IZVxgd

X
X